RETETA | Chiftele de ton, în sos de roșii cu ceapă caramelizată și usturoi

Ingrediente:

  • 18 chiftele de ton cu ciuperci
  • 1 cutie rosii intregi decojite, in suc de rosii
  • 5 graunti de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • un praf piper
  • 2-3 frunze proaspete, de busuioc
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb demisec(200 ml)

Mod de preparare:

Reteta de chiftele am prezentat-o aici.

Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.

Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.

Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.

Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si  mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de “BE Happy” :))))

Spor si pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close