RETETA | Cea mai bună dulceaţă de gutui

Ingrediente: 

– 1 kg de gutui spălate şi date prin răzătoare (aproximativ 5 gutui)

– 1 litru de apă

– 60 ml de suc de lămâie

– 1 lingură de coajă de lămâie

– 900 g de zahăr

Mod de preparare:

Pregătiţi gutuile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în două. Daţi-le prin răzătoare până ajungeţi la cotor, inlclusiv coajă, scrie gustos.ro.

Puneţi apă într-o oală mare, largă şi cu fundul gros (6-8 litri) şi aduceţi-o la punctul de fierbere. Adăugaţi gutuile date prin răzătoare, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie. Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet până ce se înmoaie gutuile, aproximativ 10 minute.

Adăugaţi zahărul şi fierbeţi din nou. Amestecaţi pentru a dizolvă cristalele de zahăr. Scădeţi temperatura. Lăsaţi să fiarbă fără capac şi amestecaţi din când în când până ce dulceaţă capătă o culoare cărămizie şi se îngroaşă, însă 30-50 de minute.

Turnaţi dulceaţă în borcane fierbinţi şi acoperiţi-le. Înainte de aplicarea capacelor, sterilizaţi-le prin punerea într-un bol şi acoperire cu apă clocotită. Ştergeţi gurile borcanelor astfel încât să fie uscate înainte de aplicarea capacelor.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close