Retete

RETETA | Budinca din paste si carne

Daca vrei sa gatesti un preparat care nu este foarte greu de realizat, in schimb arata bine si este absolut delicios, atunci prepara o budinca din paste si carne. Va dura aproximativ o ora si jumatate pana cand va fi gata, insa rezultatul este spectaculos.

Ingrediente:

  • 200 g carne cotlet de porc
  • 150 g mozzarella
  • 8 linguri ulei de masline
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 80 g parmezan
  • 400 g paste
  • 300g aluat de patiserie
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 fire de patrunjel verde
  • sare si piper
  • 1 ou
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 ceapa
  • 40g unt

Mod de preparare:

Toaca ceapa marunt si caleste-o in doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata, o jumatate de pahar de vin rosu si lasa la inabusit 10 minute. Pune o lingura de pasta de tomate si mai lasa sa fiarba alte 10 minute, dupa care adauga vinul ramas si mai lasa sa pe foc inca 20-30 de minute, pana cand carnea se patrunde bine si sosul scade.

Lasa sa se raceasca, apoi adauga oul, patrunjelul tocat, sare, piper si formeaza niste chiftelute, pe care rostogoleste-le prin pesmet si prajeste-le in 6 linguri de ulei.

Fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu 30 de grame de unt si cu doua linguri de parmezan ras. Intr-o tava inalta, pune o parte din aluatul de patiserie ridicandu-l pe peretii vasului, apoi pune jumatate din macaroane, chiftelutele, mozzarella taiata cubulete, parmezanul ramas si apoi restul de macaroane. Acopera cu un strat de aluat si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru 50 de minute.

Budinca din paste si carne se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page