EducatieLocal

Poliția și Penitenciarul Botoșani desfășoară în acest an școlar campania ”Adolescență fără delincvență!” – FOTO

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, prin Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Penitenciarul Botoșani și Serviciul de Probațiune Botoșani, desfășoară în acest an școlar campania ”ADOLESCENȚĂ FĂRĂ DELINCVENȚĂ!”.

 

Activitățile preventiv-educative sunt organizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și au drept scop informarea elevilor din învățământul liceal, cu privire la efectele și riscurile asociate adoptării unui comportament delincvent.

 

Adaptat spectrului propriu de atribuții și competențe, factorii instituționali menționați prezintă elevilor participanți în cadrul sesiunilor de informare/dezbatere, aspecte legate de consecințele juridice, sociale și/sau psihoemoționale asociate comiterii de infracțiuni, noțiunea și limitele răspunderii penaleîn perioada minoratului, etc..

 

O etapă importantă în desfășurarea activităților o reprezintă interacțiunea cu persoane aflate în detenție, care participă la sesiunile de informare prin grija reprezentanților Penitenciarului Botoșani.

 

Cei prezenți, prin puterea exemplului și experiența alegerilor făcute și sancționate de lege, pot deveni reali vectori de schimbare pentru cei care ajung, în anumite împrejurări, să decidă viitorul.

 

În contextul arătat, astăzi – 07 noiembrie, campania de informare a debutat la Liceul Tehnologic ”Alexandru Vlahuță” Șendriceni, peste 80 de elevi participând la activitatea care a avut pe tot parcursul un caracter interactiv.

 

Activitățile de acest fel vor continua pe întreaga perioadă a anului școlar 2023 – 2024.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button