Local

Noi audieri în cazul Alexandrei. Protest al familiei în fața sediului IPJ Botoșani – FOTO

Noi audieri au avut loc, miercuri, în cazul Alexandra Ivanov. Au fost chemați martorii de la Maternitate, asistente și infirmiere, dar și consilierul juridic al Spitalului „Mavromati” căruia i s-a adus la cunoștință faptul că spitalul a fost introdus ca parte responsabil civilmente în cazul Alexandra Ivanov.

Audierile au început la ora 9.00, și se vor finaliza după ora 14.00.

Avocata familiei, Geanina Vera Poroșnicu, a fost și ea prezentă.

Nu știm cine anume va fi chemat ca martor. Este strategia anchetatorului. Bineînțeles că nu-și dorește să creeze în jurul dosarului o atmosferă pe care noi o știm și care a fost până acum în Botoșani. Sigur că vrea să lase ca procedurile să se desfășoare în condiții de obiectivitate, drept pentru care nu avem știință cine va fi audiat. Știm doar că va fi o zi foarte lungă”, a declarat Geanina Vera Poroșnicu.

Pe toată perioada audierilor, rudele Alexandrei au protestat în fața sediului Poliției Botoșani.

„Am venit la Poliție în semn de protest față de cei vinovați. Sperăm să decurgă totul OK, să se ia declarații de la toată lumea care a fost anchetată până acum și să se ia din nou declarații în prezența avocatei noastre. Aștepările noastre sunt să se ia o măsură, un arest preventiv, un control judiciar, să se vadă că se mișcă ancheta”, a declarat Vlad, fratele Alexandrei.

Acesta spune că de la moartea Alexandrei, familia nu a fost contactată de niciun reprezentant al Spitalului ori de vreunul din medicii de la Maternitatea Botoșani implicați în anchetă.

”Preocuparea  lor este să scoată altarul de flori de la Maternitate, să se ducă să se plângă ca niște copii la domnul prefect. Asta este preocuparea lor, nu ca să vină să-și ceară scuze, să se ducă să aprindă o lumânare la Alexandra, la altarul de flori”, a mai spus Vlad.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button