InfractionalLocal

Moldoveancă depistată în ședere ilegală pe raza municipiului Botoșani

O femeie din Republica Moldova aflată în ședere ilegală a fost depistată ieri de polițiștii de imigrări din Botoșani. Femeia a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere.

 

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din Botoșani au depistat, pe raza de competență, o femeie de 65 de ani, din Republica Moldova.

 

Din verificări a reieșit că persoana în cauză este membru de familie al unui cetățean român, fiind îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

 

Având în vedere că femeia a împlinit vârsta de 65 de ani, într-o astfel de situație este interzisă măsura returnării în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

***

În conformitate cu prevederile articolului 82 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:

 

  • străinul este minor, iar unul dintre părinţii acestuia are drept de şedere în România;
  • străinul este părinte al unui minor care are cetăţenia română, dacă minorul se află în întreţinerea acestuia sau dacă există obligaţia plăţii pensiei de întreţinere, obligaţie pe care străinul şi-o îndeplineşte cu regularitate;
  • străinul este căsătorit cu un cetăţean român sau cu un străin care are drept de şedere pe termen lung pe teritoriul României;
  • străinul a depăşit vârsta de 65 de ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button