LOCAL | Sindicaliștii din administrație vor declanșa greva generală în aprilie

Federatia Națională a Sindicatelor din Adminsitrație (FNSA) anunță că va declanșa în luna aprilie o grevă generală, întrerupând activitatea timp de o zi în instituțiile din administrația publică locală.

FNSA a declanşat, în luna ianuarie, conflictul colectiv de muncă, iar în luna februarie a organizat o grevă de avertisment, care a presupus întreruperea programului de lucru timp de o jumătate de oră în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării.

Pe lista de revendicări se află “creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

Sindicaliştii acuză lipsa de interes a Guvernului pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce privește salarizarea și drepturile angajatilor care își desfășoara activitatea în administrația publică locală.

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul FNSA, care poate fi citit și AICI !

 

“Având în vedere că, până la această dată, reprezentanţii Guvernului României nu au dat curs solicitărilor şi doleanţelor angajaţilor din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, dovedind, încă o dată, dacă mai era cazul, lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile angajaţilor care îşi desfăşoara activitatea în administraţia publică locală, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza greva generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală.

Aceasta se va desfăşura în luna aprilie 2015, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul executiv al federaţiei noastre, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături (prima săptămână a lunii aprilie 2015) privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest.

Revendicările minimale şi decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentăm, sunt:

  1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
  2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Vă reamintim că FNSA a declanşat în luna ianuarie 2015 conflictul colectiv de muncă, a înştiinţat Guvernul României despre acest lucru iar în luna februarie 2015 a organizat prima formă de protest care a presupus întreruperea programului de lucru, timp de o jumătate de oră, în primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării.

Facem pe această cale apel către toate organizaţiile sindicale din administraţia publică locală din România să se alăture organizaţiei noastre şi acţiunilor de protest la care participă colegii lor reprezentanţi de către FNSA – cea mai mare federaţie din administraţia publică locală din România. Doar împreună, uniţi într-o singură organizaţie sindicală a cărei specific estestrict reprezentarea intereselor salariaţilor din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriu ţării, putem face ca angajaţii din administraţia publică locală din România să fie în siguranţă, puternici si solidari!“ se arată în comunicat.

Conducerea sindicatului din Primăria Botoşani a demarat astăzi activitatea de consultare a sindicaliştilor în legătură cu declanşarea grevei generale, a anunţat Paul Vieru, liderul sindicatului.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close