Important

LOCAL | Bursa de Mărfuri s-a deschis cu oficialităţi, avocaţi şi afacerişti – GALERIE FOTO

Bursa Română de Mărfuri (BRM) are de miercuri dimineaţă reprezentanţă oficială în judeţ. Într-o festivitate care a avut loc la Hotelul Rapsodia s-a inaugurat terminalul de la Botoşani, care îl are ca preşedinte pe Zahariu Rusu Dan.

Acesta a fost printre primii care a luat cuvântul şi a făcut un scurt instoric al BRM. Astfel, ideea organizării unei burse în Bucureşti şi Brăila a apărut încă din 1839, însă abia 1882 a fost pusă în practică. În anul 1929, prin legea bursei, s-a produs reorganizarea în sensul că s-a divizat în Bursa de Mărfuri şi Bursa de Valori.

„Practic, bursa este definită de către părintele economiei politice Adam Smith ca mâna invizibilă a sistemului pieţii libere care conduce la alocarea optimă a resurselor. Aceasta este istorie, teorie, experienţă, dar şi actualitate, astfel că nouă nu ne rămâne decât să punem în practică ceea ce au spus aceşti iluştri înaintaşi ai noştri, deci să vedem cum o să funcţioneze mâna invizibilă şi la noi, la Botoşani. Banii sunt foarte puţini, aşa că este nevoie de profesionalism şi mai ales pe transparenţă”, a afirmat Zahariu Rusu Dan, care a solicitat celor prezenţi să conteze pe BRM Botoşani. Terminalul de la Botoşani este al 27 – lea din ţară şi la lansarea sa au au participat aproape o sută de persoane. Printre aceştia s-au regăsit şefi din administraţia locală, parlamentari, o casă de avocatură de la Bucureşti, câţiva primari de comune, dar şi Sorina Bulai, preşedintele BRM Piatra Neamţ.

Bursa Română de Mărfuri este de 20 de ani singura bursă de profil din ţară, are 111 membri acţionari (entităţi private şi de stat) şi peste 800 de clienţi şi parteneri în România. Ea administrează piaţa de disponibil (tranzacţii pentru principalele categorii de materii prime), piaţa licitaţiilor şi piaţa creanţelor comerciale. (text: botosaneanul.ro)

GALERIE FOTO:

[nggallery id=111]

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page