Local

FJT Botoșani și-a schimbat echipa de conducere

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani își schimbă conducerea, odată cu Adunarea Generală care a avut loc ieri. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții asociațiilor de tineret din județul Botoșani, care împărtășesc scopul fundației, s-au reunit și au ales un nou Consiliu de Conducere.

Cristina Carciuc, în vârstă de 22 de ani, a devenit președinta Fundației Județene pentru Tineret Botoșani. Este absolventă în științe economice și ocupă și funcția de președinte al Centrului Județean pentru Voluntariat Botoșani.

Cu peste 7 ani de experiență în voluntariat, Cristina a coordonat numeroase proiecte cu sute de voluntari, având ca motto “a servi mai presus de sine”. Printre realizările sale se numără fondarea Eddison Clubs, primul club de Antreprenoriat și Tehnologie din zonă și conducerea clubului Interact Botoșani, unde a format tineri capabili să reprezinte țara în viitor. De asemenea, a luptat împotriva problemelor educaționale prin implicarea în Asociația Mereu pentru Educație.

Echipa beneficiază și de experiența Ionelei Petieanu, actual vicepreședinte a Fundației Județene pentru Tineret, după ce a fost membru în Consiliu de Conducere timp de 2 ani.

Ionela are 29 ani și este licențiată atât în Științele Educației cât și în Psihopedagogie Specială, profesor pentru învățământul preșcolar și logoped, având o activitate susținută în mai multe asociații de și pentru tineret din județul Botoșani. De asemenea, deține certificarea de lucrător de tineret.

Vasile Halasanu este noul secretar general al Fundației Județene pentru Tineret Botoșani. El aduce cu sine o experiență impresionantă în derularea de proiecte destinate tinerilor, la nivel local, regional, național și internațional, acumulată pe parcursul a peste 40 de ani de activitate dedicată acestui domeniu.

Acesta a fost la conducerea Fundației Județene pentru Tineret Botoșani pentru o perioadă lungă de timp, până la pauza pe care a luat-o în 2021. În această perioadă, a adus contribuții semnificative în dezvoltarea și implementarea proiectelor destinate tinerilor, câștigându-și astfel o reputație solidă în comunitate.

Din Consilul de Conducere mai fac parte: Șchiopu Florentin Cristian, Lavric Madalina, Ivanov Vladimir, Damean Flavius Alin, Anton Șerban, Bărboșelu Amalia și ca supleanți Vornicu Andrei Cristian și Aniță Matei.

Noua conducere își propune să continue programele de formare a voluntarilor și de calificare a lucrătorilor de tineret, care au fost implementate în ultimii ani. Aceste programe au ca scop dezvoltarea vieții asociative și a sectorului de tineret în județul Botoșani. Echipa se angajează să asigure continuarea acestor inițiative, oferind oportunități de învățare și dezvoltare pentru tineri, promovând astfel implicarea activă a acestora în comunitate și susținând creșterea și progresul sectorului de tineret din regiune.

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani a fost înființată la data de 1 august 1990 și își are sediul în municipiul Botoșani, pe Bulevardul Mihai Eminescu, numărul 48. Fundația deține Casa de Cultură, Știință și Tehnică pentru Tineret, precum și Hotelul Tineret, care se află în incinta acesteia. În plus, fundația mai deține și Baza Sportivă și de Agrement Botoșani, oferind astfel tinerilor o varietate de facilități și opțiuni în domeniul cultural, științific, tehnic, turistic și sportiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page