Liga 1Sport

FC Botoșani – Dinamo 4-0 – FOTO

Dinamo a fost umilită și de FC Botoșani, 0-4, după o altă prestație horror a trupei lui Stoican. Evitarea retrogradării pare, în acest moment, doar o iluzie pentru „câini”.

Aşa cum ne-au obişnuit în ultimele sezoane, FC Botoșani joacă în continuare în partea de sus a clasamentului.

În urmă cu 10 ani pe rețelele de socializare, în spirit de glumă, circula o întrebare: „Îl vrei la Steaua?”. Azi, nu-i om din fenomen, cu atât mai mult dacă trecutul îl leagă de Dinamo, căruia să nu i se fi pus întrebarea:„Se salvează Dinamo?”. Iar părerile-s împărțite.  

Numai că cele ce dau credit „câinilor” sunt, mai degrabă, legate de desființarea Gazului, de retragerea altei echipe din campionat, nicidecum de forța lui Dinamo. Pentru că azi Dinamo e o glumă, o palidă umbră a ceea ce înseamnă acest club.

Portarul, „câlcâiul lui Ahile” de la Dinamo

Și ce vioi începuse meciul pentru Stoican și ai săi. Până la urmă și așteptările aveau de ce să fie cât de cât sus. Bucureștenii nu s-au făcut de râs nici cu rivala FCSB, deși au cedat 0-3. Ivanov, șut din 16 metri, în 15 secunde. Atât au sperat fanii alb-roșiilor, ieri în verde. Tomozei s-a rupt în 3 minute, apoi Cristiano a îngropat echipa cu o ieșire pe sub minge. Centrarea lui Braun a ajuns în gheața lui Roman II.

Fostul “pacient” al Universității n-a făcut decât să pună latul și să împingă mingea în plasă (13).

„Uciși” în jumătate de oră

Hipnotizați de lovitura primită devreme, dinamoviștii s-au clătinat. Aproape fiecare schimb de pase în treimea lui Dinamo a reprezentat pericol. Pase aiurea, lentoare, până la urmă lipsă de valoare. Asta s-a citit în echipa lui Dinamo și la golul lui Jaja. Doar două pase reușise brazilianul înainte în tricoul Botoșaniului. Cu cine să bifeze și primul gol dacă nu cu Dinamo?

A preluat mingea, s-a dus cu tupeu spre careul advers, șut în plin, mingea “mușcă” transversala și intră în plasă. KO în nici jumătate de oră. Stoican fără cuvinte pe margine. Toate gândurile, ideile și speranțele s-au năruit atât de repede. Iar ratarea, deja marcă înregistrată, a lui Ivanovski, n-a făcut decât să confirme că la Dinamo nu mai merge nimic.

Un gol fix înaintea pauzei ar mai fi dat oxigen pentru o repriză. Un boost de încredere că se poate scoate ceva dintr-un meci ce curgea lin spre eșec. Al câtelea? Cine mai ține șirul?

A doua repriză, fără fotbal

Rețeta lui Dinamo e simplă. Atât de adâncă e groapa în care se află, încât orice ai aduce rezultatul tinde spre eșec. Unul prelungit, continuu.

S-o vezi pe Dinamo jucând azi parcă, știind că nu mai departe de 10-15 ani acolo “pictau„ fotbaliști precum Dănciulescu, Niculescu, Cătălin Munteanu, Ștefan Radu. N-are sens să căutăm mai departe în istorie. Când în doua repriză singura șansă a lui Dinamo era să atace, însă în dreptul ocaziilor greu găsești ceva de “notat” în rezumat, atunci concluzia e certă.

Pe Dinamo n-o salvează nimic! Doar hazardul. Iar golul lui Jaja, lecția de “samba”, pasă scurtă Roman II, dribling scurt în fața lui Cristiano, apoi lat simplu în poarta goala. Fili, intrat pe parcurs, a semnat sentința finală cu un șut de la distanță, la scurt, mingea a ciupit pământul și l-a păcălit pe Cristiano. 4-0.

„Croitorașul cel viteaz”

I se pot reproșa multe lui Marius Croitoru. Vocabularul colorat. Nervii exagerați, uneori și relaționarea cu presa și chiar cu propriii jucători. Nu-i poate reproșa nimeni că n-are idei, că n-are ochi la fotbaliști și că nu se descurcă în orice situație.

Cu un patron vocal, cu cei mai buni jucători vânduți mereu, la câte 6 luni, cu preocuparea mereu de a găsi ceva nou, ieftin și cu randament rapid, cu toate aceste ingrediente a adunat 41 de puncte, se pune la loc destul de sigur pe locul 4, aproape de încă un play-off. Doar din vară până acum i-au plecat: Racovițan, Meleke, Chindiș, Ongenda, Rodriguez, Keyta și în curând și Edjouma.

În afara ultimilor doi, toți pe bani. O sumă ce reprezintă bugetul pe aproape jumătate de an al echipei. Nimic schimbat în joc, nimic nici în parcurs. Iar aici meritul merge în majoritate spre un singur nume, Marius Croitoru.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button