Alte sporturiInternationalSport

Două medalii de aur pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23 din Bulgaria – FOTO

Canotorii români au obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial de Tineret U23, desfășurat în perioada 19-23 iulie 2023 la Plovdiv (Bulgaria). România a participat la competiție cu 9 echipaje compuse din 37 de sportivi şi se clasează pe locul 6 în clasamentul pe națiuni, după Italia, Marea Britanie, Germania, Polonia și Statele Unite, dar înaintea unor țări precum Irlanda, Australia, Elveția, Canada sau Franța.

Prima medalie de aur a fost câștigată de echipajul de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș au făcut o cursă extraordinară și s-au clasat pe primul loc cu un timp de 06:23.29. Pe locurile 2 și 3 s-au clasat echipajele din Cehia și Olanda.

În finala probei de dublu vâsle feminin (BW2x), Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă au condus cursa finală încă de la început și au reușit să cucerească a doua medalie de aur pentru țara noastră. Româncele s-au impus în fața echipajelor din Marea Britanie și Elveția, cu un timp de 06:48.50

Echipajul de patru rame masculin (BM4-), compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Claudiu Neamțu, Andrei Mândrilă și Iliuță-Leontin Nuțescu, s-a clasat pe locul 4. Cu un timp de 05:51.38, sportivii noștri au fost la doar 27 de sutimi de locul 3, ocupat de reprezentanții Franței.

Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Constantin Emanuele Sterea, Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Andrei Hemen, Costi-Daniel Neagoe, Ionuț Pavel, Gheorghe Morar, Alexandru Gherasim și Maria-Antonia Iancu, s-au clasat pe locul 6 în finala Campionatului Mondial de Tineret (U23).

Echipajul de dublu rame feminin (BW2-), compus din Elena Silvia Mocanu și Andreea-Fabiola Iorgovan, a concurat în Finala B și s-a clasat pe locul 2, ocupând astfel locul 8 în clasamentul general.

Tot în Finala B au concurat și sportivii din barca de patru rame cu cârmaci (BM4+), Andrei-Valentin-Robert Vatamaniuc, Petru Andrei Ciornei, Cosmin Iulian Pleșescu, Toader-Iulian Merila și Maria-Antonia Iancu. Ei au încheiat cursa pe locul 3, poziționându-se pe poziția 9 general.

În Finala B a probei de dublu rame masculin (BM2-), Sebastian Timiș și Eduard Angel Moldovan s-au clasat pe locul 6 şi ocupă poziția 12 în clasamentul general.

Dragoș Valentin Peia a concurat în Finala C a probei de simplu vâsle masculin (BM1x) și s-a clasat pe locul 5, ceea ce înseamnă că ocupă locul 17 mondial.

Echipajul de 8+1 feminin (BW8+), compus din Daria-Ioana Dinulescu, Elena-Diana Sută, Manuela-Gabriela Lungu, Florentina Buburuzan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Larisa-Andreea Bogdan, Valentina Amalia Azoiței, Andreea Petras și Irina Lucia Andreea Despa, s-a clasat pe locul 5 în cursa de recalificare de vineri, necalificându-se în finală.

„România a încheiat Campionatul Mondial de Tineret U23 de la Plovdiv cu două medalii de aur. Este un rezultat bun de care sunt mândră. Le felicit pe sportivele din bărcile de patru vâsle feminin (BW4x) și dublu vâsle feminin (BW2x) pentru medalii, iar pe toți ceilalți pentru munca depusă și curajul de a concura cu cei mai buni. Cu toții sunt tineri, muncitori și cu siguranță participarea la acest Campionat Mondial a reprezentat o experiență valoroasă din care au învățat. Au viitorul în față și, atât timp cât învață din propriile greșeli și muncesc constant pentru a se autodepăși, vor obține cu siguranță rezultate foarte frumoase în anii următori. Îi felicit, de asemenea, pentru implicare și dedicare pe antrenori, pe cei din echipa medicală și întreg staff-ul responsabil pentru pregătirea și performanțele sportivilor”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page