InternationalSport

Astăzi, Kosovo – România

România va înfrunta vineri, în calificările pentru Campionatul European din 2024, selecționata din Kosovo. Meciul se va juca de la ora 21:45, pe stadionul din Pristina.

Naționala României va începe de meciul de vineri din postura de câștigătoare a primelor două partide disputate în Grupa I  a preliminariilor pentru EURO 2024. Pentru a ajunge la această serie pozitivă, echipa lui Edi Iordănescu a învins Andorra (2-0) și Belarus (2-1).

 

Înainte de meciul cu Kosovo, România se află pe locul al doilea în Grupa I de calificare, la egalitate de puncte cu ocupanta primului loc, Elveția, care are și ea un start perfect de campanie. Din această grupă mai fac parte Andorra, Israel și Belarus.

Iată ce jucători a convocat Edi Iordănescu pentru partidele cu Kosovo și Elveția:

 

Portari: Ștefan Târnovanu, Marian Aioani, Horațiu Moldovan

Fundași: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu, Adrian Rus, Mario Camora, Raul Opruț

Mijlocași: Marius Marin, Tudor Băluță, Vladimir Screciu, Darius Olaru, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Deian Sorescu, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman, Denis Man, Valentin Mihăilă

Atacanți: George Pușcaș, Denis Alibec, Louis Munteanu

Kosovo se află pe locul trei în grupa pentru calificări, reușind să adune doar două egaluri în două partide disputate.

Ultima participare a „tricolorilor” la un turneu final a avut loc în 2016, atunci când reușea să obțină doar un punct în grupa din care mai făceau parte Franța, Elveția și Albania.

Ce trebuie să știe fanii tricolorilor dacă vor merge la Pristina

Având în vedere situația din Kosovo, Federația Română de Fotbal a creat un grup de lucru la nivelul instituției și a demarat un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe pe acest subiect. În ceea ce privește românii care vor face deplasarea pentru a asista la meciul de la Priștina, suporteri sau jurnaliști români, Ministerul Afacerilor Externe, prin Biroul de Legătură de la Priștina, a transmis o serie de recomandări:

Situația de securitate din Nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare.

Pentru cetățenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spațiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare). Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak și Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autoritățile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situația de securitate se va degrada semnificativ.

Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afișeze mesaje politice care pot conduce la reacții din partea spectatorilor gazdă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page