Publicitate

Află cum să eviți ca fructele și legumele să se deterioreze

Să mănânci sănătos înseamnă să ai o mulțime de fructe și legume proaspete în alimentația ta zilnică. Fructele și legumele fără conservanți sunt scumpe și, dacă nu sunt depozitate corespunzător, se vor deteriora înainte de a ajunge să le mănânci.

Oxigenul, umiditatea și soarele direct sunt factorii care influențează negativ păstrarea alimentelor proaspete.

Descoperă în continuare cum poți să procedezi pentru a păstra fructele și legumele cât mai mult după ce le-ai adus acasă. 

Condițiile de păstrare a alimentelor la frigider sunt de obicei grozave, dar uneori este greu de spus ce alimente ar trebui să fie lăsate afară și ce alimente ar trebui să fie refrigerate.

De exemplu, congelarea fructelor și legumelor este întotdeauna o opțiune bună atunci când ai cantități mari, însă trebuie să aștepți până când sunt coapte înainte de a le congela. Dacă ai un frigider incorporabil, cum sunt cele de la altex.ro, ai putea să vizezi tehnologii moderne de conservare a alimentelor. În felul acesta, la micul dejun vei putea avea adesea brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi sau iaurt și fructe congelate și dezghețate.

Totuși, dacă alegi să depozitezi fructele în starea lor naturală nu le expune direct la soare în mod continuu, pentru a preveni ca acestea să se strice mai repede. Practic, poți să pui merele în debara sau în pivniță unde să nu fie soare direct și umezeală.

De asemenea, fructele și legumele care nu sunt coapte nu trebuie păstrate într-un frigider simplu sau într-un dulap întunecat, deoarece au nevoie de un ciclu natural de zi și noapte pentru a produce niveluri optime de nutrienți și să aibe un gust delicios.

Cu toate acestea, există frigidere care simulează ciclul natural de lumină solară pentru a le menține într-o stare cât mai naturală și sănătoasă.

Pentru că fructele și legumele rămân în viață după ce au fost culese, ceasurile biologice ale acestora continuă să ticăie, ceea ce înseamnă că celulele lor rămân active și sunt încă sensibile la diferite aspecte. 

Asta înseamnă că atât întunericul continuu sau lumina permanentă le poate afecta conținutul de nutrienți în mai rău și de aceea trebuie să fie păstrate cât mai aproape de ciclul natural de lumină.

De exemplu, frunzele verzi de salată, spanac sau mărarul și pătrunjelul rămân proaspete mai mult timp dacă sunt clătite, învelite într-un prosop de hârtie și refrigerate într-un recipient sau o pungă de plastic sigilată.

Pe de altă parte, dovleceii și legumele rădăcinoase trebuie păstrate într-un loc răcoros, întunecat și uscat în afara frigiderului, cum ar fi un dulap sau o pivniță. De asemenea, similar trebuie să procedezi cu usturoiul, ceapa și cartofii.

Pentru ca roșiile să aibe gust, păstrează-le la temperatura camerei departe de lumina directă a soarelui până când sunt coapte uniform. Odată ce sunt coapte pot fi puse la frigider.

Așadar, depozitarea corectă a legumelor le va menține proaspete și sigure pentru a fi consumate. Unele legume și fructe trebuie păstrate la frigider, altele trebuie să se coacă înainte de a fi introduse în frigider, iar altele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei sau într-un loc uscat și răcoros.

Sursa Foto: Pexels.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page