Retete

RETETA | Brioşe cu dulceaţă de căpşuni

Ingrediente:
4 oua
150 g zahar
200 ml lapte
100 g unt
1 esenta rom
1 praf de copt
300 g faina
dulceata de capsuni

Pentru ornat:
100ml smantana pentru frisca
20g zahar pudra
colorant rosu

Mod de preparare:

Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca.
Mixezi ouale spuma cu zaharul, pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si laptele usor.
La final pui faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Tapetezi tava de briose cu unt si faina. Pui o lingura plina de compozitie, apoi o lingurita dulceata de capsuni si iar o lingura de compozitie
Introduci tava in cuptorul incins,la o 180 de grade C pentru 30-35 minute.
Le scoti si le lasi putin sa se racoreasca.
Bati smantana cu zaharul pudra si apoi adaugi cateva picaturi de colorant si amesteci pana cand se omogenizeaza, apoi ornezi briosele.
Daca doresti poti servi aceste briose simple, fara a le orna. Sunt la fel de delicioase.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page