RETETA | Brioşe cu dulceaţă de căpşuni

Ingrediente:
4 oua
150 g zahar
200 ml lapte
100 g unt
1 esenta rom
1 praf de copt
300 g faina
dulceata de capsuni

Pentru ornat:
100ml smantana pentru frisca
20g zahar pudra
colorant rosu

Mod de preparare:

Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca.
Mixezi ouale spuma cu zaharul, pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul topit si esenta. Adaugi si laptele usor.
La final pui faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Tapetezi tava de briose cu unt si faina. Pui o lingura plina de compozitie, apoi o lingurita dulceata de capsuni si iar o lingura de compozitie
Introduci tava in cuptorul incins,la o 180 de grade C pentru 30-35 minute.
Le scoti si le lasi putin sa se racoreasca.
Bati smantana cu zaharul pudra si apoi adaugi cateva picaturi de colorant si amesteci pana cand se omogenizeaza, apoi ornezi briosele.
Daca doresti poti servi aceste briose simple, fara a le orna. Sunt la fel de delicioase.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close