Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și kiwi

Ingrediente:

Pentru blat
130 g unt
150 g zahăr brun
100 g ciocolată cu 70% cacao
100 g nuci
2 ouă
60 g făină
1 praf de sare

Pentru crema de ciocolată albă
200 g ciocolată albă

200 ml frișcă lichidă

Pentru jeleul de kiwi

6 kiwi bine coapte
3 linguri zahăr
1 plic tort-gelee
1 ½ cană apă

Pentru decor
2 kiwi

Mod de preparare:

Pentru blat, topești ciocolata și untul pe baie de aburi. Tai nucile în bucăți mici. Separat, bați ouăle cu zahărul și cu sarea. Adaugi ciocolata topită, nucile și făina. Încorporezi ingredientele și torni aluatul într-o tavă de 10×20 cm, cu hârtie de copt. Coci blatul 20-25 de minute, la 150 °C. Când este gata, îl scoți și-l lași să se răcească, la temperatura camerei.
Pentru crema de ciocolată albă, topești pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăți în frișca lichidă. Lași crema peste noapte sau cel puțin 4 ore la frigider. Ulterior, o mixezi la viteză mare 1 minut și o întinzi peste blat.
Pentru jeleul de kiwi, zdrobești cu blenderul fructele, le amesteci cu zahărul și apa și le pui pe foc. Când începe să fiarbă, adaugi gelatina înmuiată în puțină apă rece. Mai lași să fiarbă un minut. Iei jeleul de pe foc, îl lași să se răcorească puțin, apoi îl torni peste crema de ciocolată albă. Dai prăjitura la frigider 5 ore, apoi o decorezi cu felii de kiwi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page