Retete

RETETA | Pui la tigaie cu sos de ciuperci

Ingrediente: 
Pentru pui:
6 pulpe de  pui dezosate și fără piele
2 linguri unt
sare și piper
Pentru sosul de ciuperci
2 linguri unt
300 g ciuperci tăiate felii
2 linguri făină
1/2 cană (200 ml) vin alb sec
400 ml supă
zeama de la o lămâie proaspătă (sau 2 linguri suc de lămâie)
1/2 lingură de pudră de usturoi
1/2  lingură de pudră de ceapă
1/2 lingură sar
1/8 lingură piper negru după gust
1 lingură cimbru uscat (sau condiment italian)
crenguțe de cimbru proaspăt pentru ornare
Mod de preparare:

Presară pe ambele părți ale pulpelor sare și piper. Pune 2 linguri de unt ăn tigaie să se topească la foc mediu. Adaugă pulpele de pui și prăjește-le la foc mediu 4 minute. Redu ușor focul și întoarce-le și mai prăjește-le încă 4-5 minutes. Scoate-le din tigaie.În tigaia  acum goală pui iar 2 linguri de unt, ciupercile tăiate și le sotezi la foc mediu până devin ușor maronii, 4-5 minute. Scoate ciupercile din tigaie în același vas cu puiul.

Redu focul. In grăsimea rămasă în tigaie pune ușor 2 linguri de făină și toarnă încet 200 ml de vin. Amestecă-le bine 2 minute. Dă focul mai mare si adaugă supa (dacă este de vită va face sosul închis la culoare) și zeama de lămâie . Amestecă totul, redu focul și adaugă sare, piper și pudra de ceapă și usturoi.

Pune puiul și ciupercile înapoi în tigaie,  presărând câteva ciuperci peste pui. Acoperă cu capacul și mai lasă pe foc 2-3 minute. Se poate servi cu legume, orez, paste.

Sursa: https://whatsinthepan.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page