Retete

RETETA | Piept de pui cu legume

Ingrediente:

1 lingură ulei

2 cepe

2 morcovi

½ țelină

1 piept de pui fiert

400 ml apă

cimbru

sare

piper

200 ml smântână

2 linguri amidon

200 g făină

1 linguriță praf de copt

3 linguri unt

100 ml lapte

pătrunjel

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul și călești ceapa până când devine sticloasă. Adaugi morcovii și țelina tocate și mai ții pe foc 3-4 minute. Adaugi pieptul de pui tocat, apa, sare și piper, după gust. Fierbi la foc mic până se înmoaie legumele.

Combini smântâna cu amidonul și o torni în tigaie, apoi stingi focul.

Separat, combini făina cu praful de copt și sare. Adaugi untul și frămânți până când obții o consistență nisipoasă. Torni laptele și omogenizezi. Pui compoziția peste pui și legume, într-un strat, apoi dai tigaia la cuptor 40-45 de minute, până se rumenește pe deasupra preparatul. Presari pătrunjel tocat când servești.

Sursa https://thesuburbansoapbox.com/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page