Retete

RETETA | Pulpe de pui cu orez, la cuptor

Ingrediente:

Pentru marinarea cărnii

1 linguriță sare

1 linguriță usturoi pudră

1 linguriță boia

1/2 linguriță oregano

2 linguri ulei

1/2 linguriță piper

1 linguriță zeamă de lămâie

Pentru restul preparatului

2 linguri ulei

1-2 cârnați, feliați

4 pulpe de pui

1 ceapă tocată

ardei iute, după gust

2 tulpini de țelină, tocate

550 ml supă de pui, strecurată

200 g orez

pătrunjel, după gust

ceapă verde tocată, după  gust

sare

piper

Mod de preparare:

Combini toate condimentele pentru marinat într-un bol și lași carnea deoparte cel puțin 30 de minute. Preîncălzești cuptorul la 176 de grade C. Într-o tigaie, rumenești în puțin ulei încins feliile de cârnat, până își schimbă culoarea. Adaugi pulpele de pui și le lași pe foc 2-3 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

În aceeași tigaie, sotezi ceapa, țelina și ardeiul iute, 2-3 minute, până se înmoaie. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Amesteci cu orezul și supa de pui și lași să fiarbă 1 minut, până aproape să dea în clocot. Așezi peste orez pulpele de pui și feliile de cârnat. Lași să fiarbă încă o dată până aproape să dea în clocot. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor 35 de minute. Înlături capacul și mai lași 10-15 minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul rămas. Serevști cu pătrunjel tocat și ceapă verde.

Sursa https://www.thechunkychef.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page