Retete

RETETA | Dovlecei cu roşii şi usturoi, la cuptor

Ingrediente:

2 dovlecei mari, tăiaţi cuburi
300 g roşii cherry sau 2 roşii mari, tăiate jumătăţi sau felii
7 căţei de usturoi, zdrobiţi
50 g parmezan ras
1 linguriţă busuioc uscat, oregano sau alte condimente italieneşti
¾ linguriţă sare
½ linguriţă piper negru măcinat
1/3 legătură pătrunjel sau busuioc, tăiat fin
ulei, pentru uns, dar şi pentru legume

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Ungi o tavă de copt cu ulei şi o dai deoparte.

Într-un vas mare, adaugi toate ingredientele, cu excepţia pătrunjelului/busuiocului şi amesteci ca să se combine aromele. Le muţi în tava unsă şi le dai la cuptor, neacoperite, 25 de minute – dacă vrei dovlecei rămână un pic crocanţi – sau 35 de minute, dacă vrei ca tale să fie bine făcute.

Le scoţi din cuptor, le ornezi cu pătrunjel sau busuioc tocat şi le serveşti calde.

Sursa + foto: ifoodreal.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page