Retete

RETETA | Clătite umplute cu brânză și legume

Ingrediente:

1 ou

400 ml lapte

100 ml apă

200 g făină

2 linguri unt topit

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g brânză proaspătă de vaci

50 g cașcaval sau telemea

1 ceapă

1 morcov

1 ardei iute, opțional

1 lingură zeamă de lămâie

corinadru, opțional

1 praf de sare

5 linguri ulei

Mod de preparare:

Amesteci oul cu laptele, adaugi apa, untul topit și încorporezi făina amestecată cu sarea. Mixezi bine pentru a nu se forma cocoloașe și dai compoziția la rece 30 de minute.

Ungi cu puțin ulei o tigaie și prepari clătitele.

Pentru umplutură, încingi uleiul și călești ceapa și ardeiul iute tocate, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi morcovul ras și un praf de sare și, după 1-2 minute, pui brânza de vaci, zeama de lămâie și coriandrul. Stingi focul și încorporezi cașcavalul ras și mai adaugi sare, după gust. Lași compoziția la răcorit, apoi umpli cu ea clătitele.

Sursa http://www.shanazrafiq.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page