Sanatate

SANATATE | 5 remedii naturale pentru a scăpa de bronșită

Simptomele precum tusea, febra și problemele respiratorii îți dau de furcă atunci când te îmbolnăvești de bronșită și cu greu reușești să te pui pe picioare pentru a-ți relua activitățile zilnice.

Ce este bronșita?

Potrivit specialiștilor, aceasta este o inflamație a plămânilor, și este denumită de necunoscători drept, „răceală la plămâni”. Simptomele principale ale apariției bronșitei sunt:

·         tusea

·         flegma

·         oboseala

·         febra uşoară

·         respiraţia zgomotoasă şi greoaie

·         durerea în zona pieptului

Bronșita versus răceala

Pentru că simptomele broșitei sunt asemănătoare cu cele ale astmului, pneumoniei, răcelii, gripei, este indicat să mergi la medic pentru un diagnostic corect și pentru a primi tratamentul corespunzător.

Există riscul ca boala să se agraveze dacă nu ești diagnosticat corect . De asemenea, nu trebuie să apelezi la automedicație sau la metode naturiste dacă nu ai cerut mai întâi sfatul doctorului.

Există numeroase remedii naturale care te pot ajuta în lupta împotriva bronșitelor, însă ele nu înlocuiesc tratamentul primit de la medicul specialist.

5 remedii naturale

Pe lângă faptul că se recomandă multe lichide pentru hidratarea organismului, iată mai jos care sunt cele mai cunoscute 5 tratamente naturiste pentru vindecarea bronșitei:

1.      Usturoiul cu lapte

Usturoiul este renumit datorită rolului său de antibiotic natural. De asemenea, usturoiul are însemnate proprietăți antivirale, astfel că este de mare ajutor în tratarea bronșitelor, mai ales în cazul celor acute.

Procedează astfel:

–          ia 3 căței de usturoi, curăță-i de coajă și toacă-i după plac.

–          adaugă conținutul într-un pahar cu lapte, apoi varsă-l într-un ibric și fierbe-l. Acest lichid îl bei seara, înainte de somn.

2.      Gargară cu apă caldă cu sare

Datorită acestui remediu poți ameliora simptomele bronșitei, astfel că:

–          se va reduce inflamația de la nivelul gâtului;

–          se va elibera din mucusul care a cauzat iritația gâtului.

Procedează astfel: adaugă o linguriță cu sare într-un pahar cu apă caldă și amestecă. Fă gargară de câteva ori pe zi, procedând la fel.

Atenție!

Nu pune mai multă sau mai puțină sare, pentru că va dăuna gâtului!

3.      Mierea

Deoarece mierea este cunoscută pentru proprietățile ei antivirale și antibacteriene, aceasta poate fi considerată un aliment minune. Mierea ajută în tratarea tusei apărută în cazul bronșitelor. De asemenea, să nu mai vorbim că va întări sistemul imunitar.

Procedează astfel:

–          adaugă o linguriță de miere naturală într-o cană cu ceai;

–         pune o linguriță de miere naturală într-un pahar cu apă caldă cu lămâie. Dacă vei bea acest lichid te va ajuta în ameliorarea congestiei și a inflamației din gât.

4. Ghimbirul

Este știut pentru proprietățile sale antimflamatorii și pentru rolul benefic în imunizarea organismului uman. Acesta va elibera iritația și inflamația de la nivelul bronhiilor.

Procedează astfel:

Adaugă următoarele ingrediente într-o cană cu apă fierbinte:

–          ½ linguriță de pulbere de ghimbir;

–          ½ linguriță de scorțișoară;

–          ½ linguriță de cuișoare

Amestecă bine. Pentru a obține un rezultat pozitiv, bea acest tip de amestec mai multe zile la rând. Dacă dorești, la acest amestec poți adăuga și boabe de piper negru.

5.      Uleiul de eucalipt

Atunci când vorbim despre bronșite, o metodă foarte bună de a le trata este terapia cu aburi. Uleiul de eucalipt ajută la înmuierea mucusului care obstrucționează căile respiratorii. De altfel, acesta este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene.

Procedează astfel:

–          Adaugă câteva picături de ulei de eucalipt într-o oală cu apă fiartă;

–          Ia un prosop, acoperă-ți capul cu el și stai deasupra vasului. Inhalează vaporii respectivi.

Un alt procedeu care te poate ajuta în tratarea bronșitei este să ungi cu ulei de eucalipt zona pieptului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page