LocalSanatate

Declarații ale medicilor despre starea pacienților răniți în urma exploziei de la Dedeman – FOTO&VIDEO

Un număr de 15 persoane, printre care și un minor, au ajuns la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani, în urma exploziei de la Dedeman. Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Mavromati” Botoșani, medicul Ștefan Bercea, trei dintre cele 15 victime au fost transferate către centre universitare de arși din Iași și București, iar patru au rămas internate în spitalul de la Botoșani.

„În cursul zilei de astăzi am fost anunțați de declanșarea Planului Alb Cod Roșu prin care inițial au fost opt victime anunțate, ulterior s-au prezentat în cadrul spitalului 15 victime, 14 adulți și un minor. Trei din cele 15 victime, au plecat spre centre universitare, unul la Iași și doi la București, patru au rămas internați în cadrul spitalului, doi în cadrul Secției ATI și doi în cadrul Secției Chiruirgie plastică iar cinci pacienți au fost lăsați să plece la domiciliu pentru că prezentau leziuni ușoare”, a declarat medicul Ștefan Bercea.

El spune că pacienții care au fost trimiși către centre universitare sunt angajați de la Dedeman, în total șase salariați, cu vârste între 30 și 40 de ani, având nevoie de îngrijire medicală. De asemenea, copilul a fost internat cu traumatism cranio cerebral și cu atac de panică este stabil.

„Am avut trei cazuri care au fost considerate Cod Roșu, pentru că prezentau arsură de cale aeriană, cu arsură facială, arsură de scalp, torace și membre superioare. Marea lor majoritate ca motive de prezentare astea au fost în urma exploziei: arsura și combinația cu trauma. Primul caz a plecat cu ambulanța către Iași, celelate au fost mobilizate și transmise la Suceava, de unde au fost preluate de către avion. Patru cazuri s-au internat pe chirurgia plastică reconstructivă, dar ulterior secundar agravării acestora vor fi transferați și ei către București. Așteptăm să aterizeze un elicopter și vor fi preluați. Pacienți s-au degradat ca și stare, sunt intubați în acest moment , s-a intervenit pentru că s-a toaletat și au făcut examene de specialitate. Toți pacienții au fost evaluați, investigați corespunzător și stabilizați hemodinamic. Pacienții care au mers la domiciliu au fost stabilizați și evaluați în urma serviciului nostru. S-au exclus ca și urgențe și au fost dirijați la domiciliu, În acest moment, zic eu, că avem un control al situației și sperăm ca și cazurile care sunt mai dificil de tratat, mă refer la cei care sunt tratați în centre universitare. să evolueze corespunzător”, a spus medicul Ramona Guraliuc, șef UPU SMURD Botoșani

Pacienții trimiși către centrele universitare sunt angajați ai Dedeman, în total șase persoane cu vârste între 30 și 40 de ani, care necesită îngrijiri medicale. De asemenea, copilul internat suferă de traumatism cranio-cerebral și atac de panică, dar este stabil.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page