Retete

RETETA | Castraveți în saramură

Ingrediente:
3 kg castraveţi
15 căţei usturoi
3 tije mărar
1 lingură piper boabe
3 l apă
3 linguri sare grunjoasă

Mod de preparare:

Speli borcanele și le lași la uscat. Pui la fiert apa cu sarea. Între timp, aranjezi în fiecare borcan, în proporții egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii și castraveții spălați. Torni apa clocotită peste legume până le acoperă. Închizi borcanele cu capac și le lași până a doua zi la loc întunecat, apoi scurgi apa din borcane și o pui din nou la fiert.

O lași să clocotească 3-4 minute, apoi o torni peste castraveți. Mai lași o zi să se mureze. În următoarea zi, procedezi la fel, pui capacele la borcane, le acoperi cu o pătură și le păstrezi la loc întunecat și răcoros.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page