Sanatate

SANATATE | Beneficiile consumului de mazăre

Bogată în proteine, mazărea este o plantă leguminoasă care previne și poate ține sub control mai multe boli. Iată ce efecte are asupra sănătății:

Oase sănătoase

Doar o ceașcă de mazăre conține 44% din vitamina K, care ajută la pătrunderea calciului în interiorul oaselor. Totodată, este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei.

Reduce colesterolul rău

Niacinul din mazăre contribuie la reducerea producției de trigliceride și a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută. Rezultatatul este un colesterol mai redus, creșterea colesterolului HDL și scăderea trigliceridelor.

Previne bolile cardiace

Mulți compuși antioxidanți și antiinflamatori susțin vasele sanguine sănătoase. Formarea plăcii de-a lungul pereților vaselor de sânge începe cu stres cronic, stres oxidativ excesiv și inflamație. Cantitățile generoase de vitamină B1 și folat, B2, B3 și B6 reduc nivelurile de homocisteină care sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

Ajută la menținerea greutății

Mazărea are un conținut scăzut de grăsime. O ceașcă de mazăre are mai puțin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și oligoelemente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page