Retete

RETETA | Ciorbă cu dovlecel

Ingrediente:

  • ceapa
  • morcov mare
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 1/4 radacina telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 arei gras galben
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • sare dupa gust
  • 2 lg orez
  • frunze de patrunjel si telina

Mod de preparare:

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala.

Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se stinge cu apa, apoi se adauga ceapa si telina. Se lasa sa fiarba, iar cand ceapa se inmoaie, se indeparteaza.

Ardeii grasi se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Se adauga toate acestea in oala si se lasa sa fiarba impreuna. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecelul se curata si se taie cubulete. Se adauga si acesta in oala si se lasa sa fiarba in continuare pana ce acesta este facut, intra usor furculita in el.

Intre timp, se pune orezul la fiert separat. Cand este gata, se strecoara si se adauga in oala cu ciorba. Se lasa sa mai dea careva clocote si se ia de pe foc.

Se potriveste cu sare dupa gust. Se presara deasupa frunze de patrunjel si telina tocate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page