Retete

RETETA | Biscuiți crocanți cu zmeură

Pentru blat:

  • 1/2 căni de zmeură proaspătă
  • 3 căni de faină
  • 1 plic praf de copt fără aluminiu
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 cană de zahăr
  • 1/4 linguriţă esenţă migdale
  • 2 căni de smântână

Pentru topping:

  • 1 cană smântână rece
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare:

Pentru început, pune o foaie de copt într-o tavă,adaugă zmeura şi las-o la frigider timp de 1 oră.

Pentru blat, pune într-un bol mediu făina, praf de copt, sare și o cană de zahăr. Peste compoziţia făcută amestecă jumătate de esenţă de migdale şi smântâna, până se omogenizează bine şi devine o cremă. Apoi adaugă zmeura scoasă de la frigider.

Pe o tavă întinde o hârtie de copt si pune o formă rotundă de aluminiu peste care adaugă compoziția rezultată şi lasă la cuptor preîncăzit, ulterior, la 180 de grade, 35-45 de minute.

Pentru topping amestecă 1 cană de smântână rece cu o lingură de zahăr.

După 20  de minute scoate tava din cuptor şi pune compoziţia de topping peste blat, apoi pune înapoi la cuptor. Verifică din când în când, cu o scobitoare, pentru a vedea dacă compoziţia este coaptă şi în interior. După ce s-a copt, taie blatul in forma dorită și laăs la răcit.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page