RETETA | Ghiveci cu legume și brânză
Ingrediente:
1 ceapă medie
2 căței de usturoi, pisați
1 lingură ulei de măsline
1 dovlecel
1 cartof mare
1 roșie
Sare după gust
Piper după gust
250 g de brânză
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Taie ceapa în felii subțiri și pisează bine usturoiul. Amestecă-le într-o tigaie cu uleiul de măsline și călește-le aproximativ 5 minute.
Taie legumele rondele, având grijă ca feliile de cartof să nu fie foarte groase. Așează-le una lângă alta vertical, pe tavă, deasupra căreia poți pune o hârtie de copt. Asezonează după gust cu sare și piper. Acoperă recipientul cu o folie și lasă-l în cuptor 30 de minute. Îndepărtează folia și rade deasupra brânza, gătind ghiveciul fără folie încă 15 minute sau până când brânza prinde o culoare aurie. La final, toacă pătrunjelul și adaugă-l deasupra, pentru mai mult gust.
Sursa: https://www.budgetbytes.com