Retete

RETETA | Ruladă cu șuncă

Ingrediente:

Pentru aluat

140 g unt
120 g făină
300 ml lapte
4 ouă
sare

Pentru umplutură

100 g unt
1 lingură muștar
200 g șuncă
1 ardei roșu
sare
piper

Mod de preparare:

Pentru aluat, topești untul la foc mic, dai vasul deoparte, adaugi făina și amesteci bine. Torni treptat laptele rece și amesteci încontinuu. Pui pe rând ouăle în compoziție, le omogenizezi și adaugi un praf de sare. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lași la cuptorul deja încălzit 30 de minute. Când este gata, o răstorni peste altă foaie de copt și o rulezi bine.

Pentru umplutură, lași untul să se încălzească la temperatura camerei, adaugi muștarul, sare și piper după gust, ardeiul tocat și le amesteci bine. Desfaci rulada și întinzi umplutura pe toată suprafața, apoi așezi șunca. Rulezi la loc, o învelești în folie alimentară și o păstrezi la rece până în momentul servirii.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page