Retete

RETETA | Tortilla cu caşcaval afumat

Ingrediente:

Pentru umplutură:

6 linguri cu cremă de brânză

9 felii de șuncă

salată verde

3 roșii

150 g cașcaval afumat

Pentru lipii:

1 ceașcă cu apă călduță

2 lingurițe drojdie uscată

3 cești făină

2 lingurițe sare

2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru lipii, amesteci apa şi drojdia şi le lași să stea câteva minute. Adaugi făina, sare şi puţin ulei. Amesteci până obţii când aluatul devine sfărâmicios.

Frămânți aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină, până devine elastic. Lași aluatul la crescut 2 ore, până își dublează volumul. Rupe din aluat 8 bucăți şi dă-le o formă cu făcăleţul. Pui lipiile la cuptor, la maxim 220°, 3 minute, până când se umflă.

Ungi lipiile cu cremă de brânză și pui deasupra feliile de șuncă și de cașcaval, împreună cu roșiile tăiate. Ruleazi lipiile și le fixezi cu scobitori.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page