Retete

RETETA | Orez cu creveți și usturoi

Ingrediente:

Pentru garnitură

150 g orez basmati

apă

sare

Pentru creveți

450 g creveți curățați și fără cochilii

1 l apă

sare

2 linguri unt

3 căței de usturoi

100 ml vin alb

100 ml supă de pui

1 ceapă verde

Mod de preparare:

Pentru garnitură, fierbi orezul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pui creveții în apa rece și-i lași 10 minute, apoi îi scurgi și-i ștergi cu prosoape de hârtie.

Topești untul în tigaie, adaugi cățeii de usturoi, iar după 1-2 minute creveții și sarea. Îi lași 3 minute, până când își schimbă culoarea și devin roz deschis, apoi îi dai deoparte și îi scoți din tigaie.

În aceeași tigaie în care au fost creveții, torni vinul și când începe să fiarbă torni supa și adaugi ceapa tocată. Lași până când sosul scade la jumătate.

Servești creveții cu orez și sos pe deasupra.

Sursa http://www.flirtingwithflavor.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page