Retete

RETETA | Tort cu mousse alb si fructe de padure

Ingrediente:

  • Ingrediente blat:
  • -120 gr ciocolata
  • -120 gr unt/margarina
  • -130 gr zahar
  • -2 oua
  • -70 gr faina
  • -1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • -250 gr ciocolata alba
  • -125 ml smantana pentru frisca
  • -2 foi gelatina
  • -275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • -300 gr fructe de padure (congelate)
  • -3 linguri zahar
  • -1+ ½ foaie gelatina

Mod de preparare:

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute.Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).

Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.

Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure. Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte.

Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page