Sport

SPORT | Chiricheş e gata de un nou meci mare în Anglia. Chelsea – United e derby-ul etapei. Programul complet al rundei 22

Weekend-ul acesta programează etapa cu numărul 22 din Premier League, iar lupta la vârf se anunţă a fi una pe muchie de cuţit, având în vedere echilibrul dintre primele patru clasate. City, Arsenal şi Liverpool au misiuni uşoare, pe teren propriu, în faţa unor adversari modeşti şi vor să profite de un eventual insucces al lui Chelsea, care dispută derby-ul rundei, pe Stamford Bridge, în compania lui Manchester United.

Moyes are infirmeria plină

În sezoanele precedente un duel pentru titlu, derby-ul dintre Chelsea şi United are de această dată o favorită certă, echipa lui Mourinho fiind pe val. Chiar dacă s-a impus în etapa precedentă, pe teren propriu, contra lui Swansea, “diavolii” lui Moyes sunt în criză, iar în acest moment doar un miracol îi poate aduce în lupta pentru un loc de Champions League (ecartul de puncte nu este unul extrem de mare, însă formaţiile din frunte merg “ceas”, spre deosebire de trupa de pe Old Trafford.).

Rezultatele slabe din ultimul timp au şi un alibi, chiar dacă fanilor lui United, obişnuiţi cu performanţa, le este greu să accepte locul ocupat în clasament. Moyes s-a văzut privat în ultimele partide de aportul celor mai buni doi jucători – Van Persie (accidentat din noiembrie) şi Rooney -, iar scoţianul va trebui să se descurce fără ei şi mâine, contra londonezilor. Dacă golgheterul stagiunii precedente din Premier League va începe antrenamentele alături de echipă de luni, starul englez s-a aflat în cărţi pentru a face deplasarea la Londra până în ultima clipă, însă staff-ul medical nu şi-a dat acceptul.

Pe lângă cei doi, tehnicianul lui United nu îi va avea la dispoziţie nici pe Fabio, Ashley Young, Fellaini şi Nani. În schimb Evra, Evans, Jones şi Ferdinand au revenit la antrenamente şi au şanse să ia parte la disputa de mâine.

Echipele probabile

Chelsea

Cech – Azpilicueta, Cahill, Terry, A.Cole – Mikel, Ramires – Willian, Oscar, Hazard – Torres

Manchester United

De Gea – Rafael, Vidic, Smalling, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Januzaj – Kagawa – Welbeck

Sherwood vrea să rămână imbatabil

Singurul român care are şanse reale să fie titular în această rundă este Vlad Chiricheş. Fundaşul nostru a evoluat excelent în ultimele meciuri (contra lui Crystal, în ultima etapă, a fost printre cei mai buni de pe teren) şi pare să îşi fi asigurat postul în primul “11”, chiar dacă Vertonghen şi Kaboul vor fi în curând apţi. Cei doi fundaşi centrali, de altfel, s-au antrenat deja cu grupul, dar sunt şanse mici ca staff-ul medical să îi declare apţi de joc până mâine, când e programată deplasarea la Swnasea.

Altfel, Tim Sherwood, tehnicianul lui Spurs, speră să îşi extindă recordul de invincibilitate. Sosit pe banca lui Tottenham după eşecul cu Liverpool, scor 0-5, antrenorul a reuşit să producă revirimentul dorit, astfel că Adebayor&Co au revenit în lupta pentru poziţiile fruntaşe. Spurs a bifat 4 victorii şi o remiză, iar în acest moment se află pe locul 6, la doar două lungimi distanţă de o poziţie care să îi asigure calificarea în Champions League.

Programul etapei 22

Sâmbătă

Ora 14:45

Sunderland – Southampton

Ora 17:00

Arsenal – Fulham

Crystal Palace – Stoke

Manchester City – Cardiff City

Norwich – Hull City

West Ham – Newcastle

Ora 19:30

Liverpool – Aston Villa

Duminică

Ora 15:30

Swansea – Tottenham

Ora 18:00

Chelsea – Manchester United

Luni

Ora 22:00

WBA – Everton

INFO

  • Derby-ul londonez dintre Arsenal şi Fulham va fi cel de-al 200-lea în care “tunarii” întâlnesc o echipă din acelaşi oraş (103 victorii, 55 egaluri, 41 înfrângeri.). Pe hârtie, trupa lui Wenger are de îndeplinit o formalitate, Fulham pierzând de 22 de ori în ultimele 27 de deplasări pe terenul lui Arsenal
  • 99 de goluri a înscris City în acest sezon, în toate competiţiile, astfel că partida de azi, contra tupei lui Solskjaer, le va aduce aproape sigur şi cea de-a 100-a reuşită. “Cetăţenii” au înscris deja 59 de goluri doar în campionat, pe Etihad rata fiind una incredibilă: aproape 4 goluri/meci. Când ai la dispoziţie golgheteri pur sânge, ca Aguero (s-a recuperat şi poate evolua contra lui Cardiff) – 20 de goluri în toate competiţiile în stagiunea aceasta -, Negredo – 21 de goluri – sau Dzeko – 15 goluri – e greu ca vreo defensivă să îţi reziste

Sursa: prosport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page