Sport

În acest weekend, etapa județeană a concursului de gimnastică artistică „Cupa Săveni”

Concursul de gimnastică artistică „Cupa Săveni” este un eveniment sportiv organizat de Primăria Orașului Săveni și Clubul Sportiv Adrian Bucur. Partenerii acestui eveniment sunt Asociația Județeană de Gimnastică Botoșani, Clubul Sportiv „Unirea” Săveni și Asociația Culturală Arlechin. Acest concurs oferă participanților oportunitatea de a evolua într-o competiție, încurajând creativitatea, spiritul de echipă și corectitudinea în sport.

Concursul „Cupa Săveni” face parte din programul „Sport și mișcare pentru fiecare”, inițiat de Primăria Orașului Săveni. Acesta completează programele naționale „#BeActive” și „Hercules”, organizate de Ministerul Sportului și coordonate la nivel local de Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani. Programul „Sportul pentru Toți” este coordonat la nivel național de Federația Română Sportul pentru Toți și la nivel local de Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” Botoșani. Concursul reprezintă un model de educație prin sport, punând accent pe dezvoltarea armonioasă a personalității copiilor, elevilor și tinerilor, prin promovarea mișcării și participării la competiții în comunitate și familie. Evenimentul contribuie la combaterea efectelor nocive ale sedentarismului și lipsei de mișcare, dezvoltând totodată fenomenul voluntariatului în sport și implicarea animatorilor locali și regionali în circuitul sportiv de amatori și performanță, a declarat domnul Relu Petru Tîrzioru, primar al orașului Săveni.

Etapa județeană pentru juniori – fete și băieți – se desfășoară la Sala Sportului Săveni, pe 8 iunie, începând cu ora 09.00, fiind primul eveniment premergător Turneului Național de Gimnastică Sport Tour Amatur România (STAR GYM).

Ediția din acest an a concursului „Cupa Săveni” este inclusă în calendarul anual al Academiei de Gimnastică „Unirea Săveni” și face parte din turneul național Sport Tour Amatur România (STAR GYM). Academia de Gimnastică „Unirea” Săveni a fost fondată în cadrul programului anual „Mișcare și sport pentru toți”, ca urmare a demersurilor realizate de domnul Relu Petru Tîrzioru. Echipa de antrenori s-a mărit prin aducerea marelui gimnast Adrian Bucur, antrenor, arbitru național nivel 1 și multiplu campion național.

Adrian Bucur și-a început cariera în 1992 la Tg. Mureș și a fost selectat în Lotul Național de Juniori în 1999 la Reșița. A participat la Campionatele Europene de Juniori din 2002 de la Patras, Grecia, și a fost inclus în Lotul Național de Seniori în 2003 la București. A participat la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, China, și la Campionatele Europene din 2010 de la Birmingham, Anglia. A fost antrenor la CSA Steaua București între 2013 și 2022.

Preselecțiile și înscrierile pentru prima serie de cursuri pentru copii, elevi și tineri care doresc să practice gimnastica ritmică și aerobică s-au desfășurat între 1 și 15 februarie, fiind organizate de echipa de antrenori și profesori coordonați de Adrian Bucur, Gabriela Răducanu, Sorin Ignătescu, Andrei Chelariu, Mariana Scutariu, Valentin Livadariu, Grădinaru Tudor și Flavius Damean. Activitățile au avut loc și se desfășoară pe tot parcursul anului la Complexul Sportiv Săveni și în unitățile de învățământ din Săveni și localitățile învecinate: Vlăsinești, Hănești, Avrămeni, Mileanca, Coțușca, Viișoara, Mitoc, Manoleasa, Mihălășeni, Dobârceni, Dângeni, Drăgușeni, Ungureni, Mihai Viteazu, Știubeni și Vorniceni.

Proiectul este sprijinit de Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, având ca parteneri locali Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Clubul Sportiv Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Asociația Județeană „Sportul pentru toți” Botoșani, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, Școala Gimnazială Nr.1 Săveni, Asociația „Arlechin” și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, a declarat Flavius Alin Damean, coordonator al Asociației Arlechin.

Info: www.saveni7days.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page