Alte sporturiInternationalSport

Juniorii de la canotaj, primii în Europa. 7 medalii de aur și 2 de argint la Europenele din Polonia! – FOTO

Sportivii din Lotul de Juniori al Federației Române de Canotaj au obținut nouă medalii la Campionatele Europene de Juniori de la Kruszwica (Polonia), dintre care șapte de aur și două de argint. România, care a înscris în concurs 11 echipaje și 39 de sportivi, ocupă locul 1 în clasamentul pe națiuni după numărul de medalii de aur câștigate, devansând Italia, Grecia și  Polonia.

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame masculin cu cârmaci (JM4+) de echipajul compus din Alexandru-Mihai Ilie, Daniel Vasile Chitic, David Costel Chitic, Aurelian Marian Vărgău și Ștefania-Jakril Baicusi. În finala de duminică, sportivii români s-au impus în fața echipajelor din Italia și Turcia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (JM2-) de echipajul format din Mateus Simion Cozminciuc și Fabrizio Alexandru Scripcariu. Sportivii noștri au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Greciei și Serbiei.

Medalie de aur au câștigat Iulica Maria Ursu și Gabriela Tivodariu în finala probei de dublu rame feminin (JW2-), cu un timp de 07:31.67.

A patra medalie de aur pentru România a fost câștigată în finala probei de patru rame feminin (JW4-), prin echipajul compus din Stejara Marinică Petruța Ionela Olariu, Adina Alexandra Florea, Ionela Elena Scutaru și Bianca Elena Drăghici. Podiumul a fost completat de echipajele din Cehia și Italia.

O nouă medalie de aur, a cincea la număr pentru România, a fost câștigată de Bianca Camelia Ifteni în proba de schif simplu feminin (JW1x). Bianca a terminat cursa cu un timp de 08:11.91 și a urcat pe podium alături de reprezentantele Italiei și Cehiei.

A șasea medalie de aur a venit în proba de 8+1 masculin (JM8+), prin echipajul compus din Gavril Dumbravă, Andrei Perdei, Robert Ioan Murariu, Florinel Gabriel Ureche, Ivan Petcovici, Stefănuț Airinei, Samuel Moldovan, Sebastian Claudiu Văcaru și Ștefania-Jakril Băicuși. Italia și Cehia au completat podiumul.

Ultima medalie de aur a fost câștigată de sportivele din barca de 8+1 feminin (JW8+). Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Iuliana Irina Cantoriu, Denisa Ancuța Nicolaie, Stejara Marinica Petruța Ionela Olariu, Gabriela Tivodariu, Iulica Maria Ursu, Bianca Elena Draghici și Irina Lucia Andreea Despa s-au impus, cu un timp de 06:36.92, în fața echipajelor din Italia și Austria.
Medalie de argint au câștigat juniorii din echipajul de patru rame masculin (JM4-), format din Sebastian Vasile Oșoianu, Daniel Roman, Darius Florin Simion și Răzvan Marian Simerea. Sportivii noștri au urcat pe podium alături de echipajele din Italia și Cehia.

A doua medalie de argint le aparține sportivelor din barca de dublu vâsle feminin (JW2x): Sonia Teodora Bita și Denisa Mihaela Vasilica.

Echipajul de patru rame feminin cu cârmaci (JW4+) a concurat duminică, în finală, cu reprezentantele Italiei. Sava Elena Danci, Ana Maria Bumbuc, Teodora Lehaci, Elena Maria Toma și Irina Lucia Andreea Despa s-au clasat pe locul 2, terminând cursa cu un timp de 07:25.76.
Pe locul 6 în finala de duminică s-a clasat echipajul de patru vâsle feminin (JW4x), format din Marina Ariana Balint, Ioana Gabriela Cristescu, Francesca Iulia Stejar și Angela Gabriela Cazacu.

„Sportivii din lotul de juniori ai Federației Române de Canotaj au reușit o performanță remarcabilă la Europenele din Polonia! Sunt extrem de mândră de realizările lor și doresc să îi felicit atât pe sportivi, cât și pe antrenorii lor și pe tot staff-ul medical, dar și pe cluburile din care provin și pe părinții care i-au îndrumat spre acest sport. Acest concurs a reunit la start atât sportivi care au la activ participări anterioare la competiții internaționale, dar și sportivi aflați la prima lor experiență la un campionat european, așa cum a fost cazul multor juniori din lotul nostru. Rezultatele lor sunt extraordinare, iar țara noastră a dominat aproape toate finalele în care a avut reprezentanți. Toți acești sportivi au un viitor promițător în față. Am încredere că vor continua să progreseze și să devină din ce în ce mai buni, atâta timp cât vor munci cu ambiție, determinare și seriozitate. Canotajul românesc nu are doar un prezent strălucit, ci și un viitor extrem de promițător”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page