Retete

RETETA | Porc chinezesc cu branza tofu si chilli

Daca iti plac mancarurile traditionale chinezesti, aceasta reteta combina carnea de porc, cu chili (ardei iute) si branza tofu, pentru a crea o masa picanta si plina de savoare.

Ingrediente:

    • 350 g branza tofu, taiata cubulete;
    • 1 chili lung, tocat marunt;
    • 1 lingura ulei de alune de padure;
    • 1 ceapa, taiata julien;
    • 350 g carne de porc, tocata;
    • 2 si 1/2 linguri sos de usturoi;
    • 150 g fasole verde, taita bucatele de 2 cm;
    • 1 lingura sos de soia dulce;
    • 1 lingura vin chinezesc de orez;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 2 lingurite faina de porumb.

Mod de preparare:
Pune uleiul in wok la foc mediu, adauga ceapa si ardeiul chili si amesteca apoi timp de doua minute. Mareste intensitatea focului si adauga carnea de porc. Dupa 3 minute, adauga fasolea verde, sosul de usturoi si o ceasca cu apa rece. Redu focul la mediu si lasa sa fiarba pana ce apa s-a redus cu doua treimi.
Adauga branza tofu, sosul de soia, zaharul si vinul de orez, amestecand usor timp de cateva minute.
Intr-un vas mic amesteca faina de porumb si o lingura de apa rece. Adauga pasta in wok si continua sa amesteci usor inca doua minute.
Serveste porcul chinezesc cu branza tofu si ardei chili alaturi de o garnitura de orez asiatic.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page