Retete

RETETA | Paella cu pui

Ingrediente:

1 linguriță șofran
2 linguri de apă fiartă
1 linguriță ulei de măsline
1 piept de pui, tăiat bucăți
1 ceapă roșie, tocată
1 ½ linguriță boia dulce
1 ardei gras, tocat
2 cești orez
3 cești supă de pui
1 cană mazăre
pătrunjel tocat
felii de lămâie, pentru servit

Mod de preparare:

Se pune șofranul într-un castron, iar peste el se adaugă cele două linguri de apă clocotită și se lasă cam 5 minute. Între timp, se pune uleiul într-o tigaie. Se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe și ceapa tocată. Când s-au făcut cât de cât, se pune boiaua, ardeiul gras și orezul. Se amestecă bine. Se adaugă șofranul și supa de pui. Se acoperă cu un capac, se reduce focul și se fierb aproximativ 15 – 18 minute amestecându-se din când în când. Aproape de sfârșit se adaugă mazărea, pătrunjelul și sare după gust. Se amestecă frecvent și se mai lasă pe foc câteva minute.

Se servește cu felii de lămâie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page