Retete

RETETA | Rulouri de pui la cuptor

Ingrediente (3 porţii)

Pentru marinată:

2 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie verde
1 căţel de usturoi, tocat
1 linguriţă chili pudră sau boia
½ linguriţă chimion
½ linguriţă oregano uscat
½ linguriţă sare
1 praf de piper cayenne, opţional
2 linguri coriandru tocat
Pentru carnea de pui
3 bucăţi de piept de pui sau 6 cotlete de pui tăiate felii subţiri
½ ardei gras roşu, feliat
½ ardei gras galben, feliat
½ ardei gras verde, feliat

Mod de preparare

Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline, zeama de la lămâia verde, usturoiul, pudra de chili, chimionul, oregano, sarea, piperul cayenne (dacă foloseşti) şi coriandrul. Laşi compoziţia deoparte.

Feliezi pieptul de pui până obţii 6 cotlete nu foarte groase. Baţi carnea bine cu un ciocan de şniţele, dacă este cazul.

Aşezi cotletele de pui într-o pungă mare resigilabilă şi torni marinata peste carne. Te asiguri că bucăţile de pui sunt complet acoperite de sos. Laşi carnea la marinat cel puţin 1 oră sau peste noapte.

După ce s-a marinat puiul, aşezi 6 felii de ardei gras în centrul cotletului, rulezi carnea şi o fixezi cu o scobitoare. Repeţi procedura până când toate bucăţile de carne au fost rulate. Aşezi rulourile de pui într-o tavă tapetată de copt.

Ungi carnea cu restul de sos marinat şi dai tava la cuptorul încins, neacoperită, 25-30 de minute, până când se rumeneşte. Serveşti aceste rulouri de pui cât sunt calde.

rulouri ardei

Sursa + foto: http://www.eat-yourself-skinny.com/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page