Retete

RETETA | Prăjitură cu cremă de lămâie

Ingrediente:

Pentru blat

300 g făină

50 g zahăr

100 g unt

Pentru umplutură

4 ouă

2 gălbenușuri

1 praf de sare

300 g zahăr

150 ml suc de lămâie

2 linguri coajă de lămâie

3 linguri unt

zahăr pudră, pentru decor

felii de lămâie, pentru decor

Mod de preparare:

Pui hârtie într-o tavă și dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu untul rece și zahărul, până obții un aluat omogen. Întinzi o foaie, pe care o pui în tavă și dai blatul la cuptor 15-20 de minute.

Pentru cremă, mixezi ouăle, gălbenușurile, zahărul și sarea până capătă o consistență cremoasă, după care o pui pe foc, amestecând până se îngroașă. Adaugi zeama și coaja de lămâie și untul. Dai deoparte și amesteci până se topește untul. Torni umplutura peste blat și dai din nou tava la cuptor 15-20 de minute.

Lași prăjitura la răcorit și o decorezi cu zahăr pudră și felii de lămâie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page