ImportantMeteo

METEO | Cum va fi vremea în următoarele zile

Vreme se menţine rece şi in următoarele zile. Începând de joi, meteorologii anunţă valori termice mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor.

MIERCURI, deşi valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, vremea va fi în continuare rece în cea mai mare parte a țării, local geroasă dimineața și noaptea în centru și in sud. La deal și de munte cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, în special cele din sud şi est, va fi nebulozitate joasă sau ceață cu depunere de chiciură și, trecător, fulguieli sau burnițe, favorizând depunerile de polei. În regiunile vestice şi nord-vestice, cu precădere noaptea vor cădea precipitaţii mixte şi se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în a doua parte a intervalului, în Banat, Crişana şi Carpaţii Occidentali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în zonele cu ceaţă persistentă și 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -12 și 2 grade.

JOI, vremea se va încălzi, astfel incat valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor. În vest, in centru si in nord vor fi innorari si temporar, pe arii restrânse, va ploua slab şi vor fi condiții de polei. La munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Orientali precipitațiile vor fi si sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, vor fi înnorări temporare, iar local, în special noaptea, nebulozitatea joasă sau ceața vor fi asociate izolat cu burniță sau fulguieli ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade in zonele cu ceata persistenta, in specil din Oltenia si 12 grade in Banat, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 3 grade.

 

VINERI, vremea va continua să se încălzească în majoritatea regiunilor, maximele vor fi cuprinse in general intre 3 si 14 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a teritoriului, unde însă doar trecător, în prima parte a intervalului va ploua slab pe arii restrânse. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, iar local vor fi de interes nebulozitatea joasă și ceața si posibil va fi asociată cu burniță ce poate favoriza depuneri de polei. Vântul va cu unele intensificări la munte, în zona înaltă. , iar minimele între -5 și 4 grade.

De sambata pana luni valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, însă în zonele joase de relief mai ales dimineața și noaptea va fi ceață posibil asociată cu burniță.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page