LocalMeteo

Un nou Cod portocaliu pentru județul Botoșani. Vijelii, grindină și ploi

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de tip COD PORTOCALIU, valabilă până la ora 21:45 pentru Flămânzi, Frumușica, Albești, Ștefănești, Lunca, Cristești, Copălău, Călărași, Hlipiceni, Todireni, Prăjeni, Sulița, Santa Mare, Românești și Răușeni.

Sunt prognozate: vijelie puternică, cu rafale de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula 25 l/mp.

Populația din localitățile vizate a fost alarmată prin sistemul RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor.

‼ RECOMANDĂRI

▪închideți toate ferestrele locuinței
▪în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora
▪evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate
▪sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
▪evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
▪urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
▪în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page