Retete

RETETA | File de crap în sos de bere

Ingrediente:

5 bucăţi file de crap
2 morcovi
1 ceapă
1 păstârnac
½ rădăcină ţelină
1 căţel usturoi
½ lămâie
500 ml bere neagră
3 linguri ulei
sare
piper
mămăligă cu verdeaţă

Mod de preparare:

Tai ceapa solzişori, morcovii pe jumătate şi-i faci rondele, toci păstârnacul şi ţelina. Încingi uleiul în tigaie, adaugi legumele şi le laşi până când se înmoaie uşor. Pui căţelul de usturoi pisat şi amesteci.

Torni berea şi storci zeama de la lămâie. Laşi să fiarbă sosul până când se pătrund legumele.

Asezonezi cu sare şi piper bucăţile de file de peşte şi le aşezi în tigaie cu pielea în sus. Le laşi până când carnea este fiartă.

Scoţi peştele din tigaie, torni sosul într-un castron şi-l pasezi. Serveşti fileurile de crap cu sosul de bere şi mămăligă.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page