Retete

RETETA | Salată de ţelină cu maioneză

Ingrediente:

– o ţelină de ½ kg,

– 3 morcovi potriviţi,

– maioneză 3-4 linguri (preparată din ouă de prepeliţă),

– condimente: sare, piper, pătrunjel etc.,

– 1 măr acru (opţional),

– zeamă de la o lămâie (opţional).

Mod de preparare:

1. Cureţi morcovii, ţelină şi mărul de coajă, le speli foarte bine şi le dai prin răzătoare, pe partea cu ochiurile cele mai mari.
2. Adaugă condimentele şi gustă, având grijă ca zeama de la lămâie să nu îi ofere o consistenţă prea apoasă. Până la urmă, lămâia trebuie doar să îi dea gust şi să taie din greutatea maionezei.

3. Acum este momentul să adaugi maioneză, amestecând într-un singur sens.

4. Nu te speria dacă salata ta capătă repede o culoare arămie, e de la măr (odată oxidat, va schimba coloritul mesei tale, dar gustul va fi la fel de bun)

5. Salata de ţelină o poţi servi goală, cu pâine sau îi poţi adaugă bucăţi de pui fiert.

Sursa: divahair.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page