Sanatate

SANATATE | Obiceiuri care-ți păstrează inima sănătoasă

Stilul de viață alert, consumul de produse industriale și lipsa mișcării sunt principalele cauze ale apariției bolilor de inimă. Din fericire, specialiștii spun că sunt câteva metode prin care putem să scădem riscurile apariției acestor afecțiuni.

Fă mișcare

Mișcarea este o binefacere pentru inimă – în timpul exercițiilor fizice se eliberează oxidul nitric, o substanță care scade tensiunea arterială. Potrivit unui  studiu publicat în „Jurnalul Asociației Medicale Americane“, femeile plinuțe au mai mari riscuri de a suferi un atac de cord și un accident vascular cerebral decât persoanele suple și care fac mișcare. Mai mult, specialiștii spun că mișcarea este un aliat al longevității.

Chiar dacă oamenii de știință recomandă cel puțin 30 de minute de exerciții moderate de cinci ori pe săptămână, mersul pe jos, grădinăritul și chiar și aspirarea sunt benefice. Cercetătorii de la Universitatea din Indiana au descoperit că patru plimbări scurte și vioaie pe parcursul unei zile sunt mai benefice pentru sănătate decât un antrenament de 40 de minute.

Fă alegeri alimentare bune

Pe lângă mișcare, un bun mod de a avea grijă de inima ta este să mănânci sănătos. Pe termen lung, consumul de alimente proaspete previne creșterea în greutate și diabetul, care favorizează apariția bolilor de inimă. Pe termen scurt, alimentele bogate în fibre și cele cu un conținut scăzut de grăsimi trans limitează riscul de a suferi un atac de cord.

Prin urmare, consumă alimentele bogate în fibre solubile, cum sunt ovăzul, tărâțele de orez, orzul, căpșunile și citricele. Acestea ajută la scăderea colesterolului. Alimentele bogate în fibre insolubile, cum sunt pâinea de grâu, pastele și cele mai multe legume, sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și țin bolile de inimă la distanță.

În plus, redu consumul de produse de tip fast-food, alimentele ambalate, cele de patiserie și snacksurile pentru că ele cresc riscul îmbolnăvirii inimii. În schimb, introdu în dietă alimente bogate în acizi grași Omega-3. Printre acestea se numără somonul, sardinele, uleiul de pește, uleiul de rapiță și nucile.

Apelează la suplimente

Dacă obișnuiești să faci mișcare, ai un stil de viață sănătos și nu ai probleme cu greutatea, dar colesterolul și tensiunea arterială sunt mărite, vorbește cu medicul tău despre suplimente. Acesta îți poate recomanda să iei ulei de pește, coenzima Q10, magneziu sau chiar să consumi usturoi.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page