Sanatate

SANATATE | Efectele ceaiului de tei la copii

Multe mămici se întreabă ce fel de ceaiuri le pot da bebelușilor și copiilor lor și de la ce vârstă le este recomandat. Medicii recomandă ca bebelușul alăptat exclusiv până la vârsta de șase luni să nu consume apă sau ceai, însă situația stă de cele mai multe ori diferit și părinții aleg să îi dea ceaiuri pentru ameliorarea durerilor provocate de colici, chiar și pliculețe cu ceai instant ce conțin zaharuri.

Însă, bebelușii alăptați exclusiv la sân NU necesită administrarea de ceaiuri, doar în situații excepționale, când acesta suferă de colici, constipație și diaree, astfel că  ceaiurile trebuie să fie naturale și nu instant.

Efectele ceaiului de tei la copii

-Ceaiul de tei, de exemplu, are o întrebuințare pentru o gamă largă de afecțiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv.

-În primul rând, este binecunoscut efectul calmant și liniștitor al acestui ceai de tei pentru copii. Îi ajută să doarmă mai bine. Apoi, ceaiul de tei cu un strop de lămâie face minuni în cazul unei răceli ușoare sau mai grave, pentru a preveni deshidratarea și pentru a produce transpirația, pentru a ajuta la urinare și chiar pentru a scădea febra.

-În cazul inflamațiilor căilor respiratorii, ceaiul de tei este un puternic adjuvant, precum și în cazul tusei, a stărilor nervoase și a durerilor de cap.

-Tulburările digestive pot fi și ele alinate cu ajutorul ceaiului de tei. Ceaiul de tei se prepară tot sub formă de infuzie, astfel că la 100 ml de apă clocotită se folosesc patru flori.

-Pe de altă parte, există păreri conform cărora banalul ceai de tei nu este deloc sănătos pentru copiii cu vârste sub cinci ani, mai ales din cauza unor alcaloizi pe care îi conţine.

-Derivaţii colinici din florile de tei au un intens efect sedativ, chiar hipnotic (somnifer), asupra majorităţii copiilor de vârstă mică, efect aparent de dorit mai ales în cazul celor foarte agitaţi. Dar substanţele active din ceaiul de tei obligă creierul să fie mai leneş atunci când în mediu apar unii stimuli.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page