Retete

RETETA | Piept de curcan umplut

Ingrediente:

500 g piept de curcan
3 linguri unt
1 ceapă mare, tocată
6-7 căţei de usturoi, mărunţit
100 g crutoane
sare
piper
150 g şuncă presată, tăiată cubuleţe
3 cârnăciori de porc
230 g caşcaval ras
10-12 felii bacon afumat
120 ml supă de pui
garnitură de legume, după preferinţă

Mod de preparare:

Tai pieptul de curcan pe jumătate, având grijă să rămână o felie, îl baţi puţin cu ciocanul de şniţele şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust. Topeşti untul într-o tigaie la foc mediu, adaugi ceapa şi usturoiul şi le căleşti câteva minute, până devin sticloase. Adaugi crutoanele, condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci, apoi laşi compoziţia să se răcească.

Întinzi pe felia de carne compoziţia călită. Aşezi cubuleţele de şuncă, pui cârnăciorii pe lungime, presari caşcavalul ras şi îl rulezi strâns. Aranjezi feliile de bacon şi aşezi rulada peste ele, apoi o răsuceşti, ca să fie învelită uniform. Fixezi totul cu o sfoară de bucătărie.

Pui rulada într-o tavă, torni supa de pui, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins, până vezi că furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Dai folia la o parte şi mai ţii 10 minute să se rumenească frumos. Când e gata, o laşi să se răcească, o feliezi şi o serveşti cu o garnitură de legume fierte sau preparate la aburi.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page