Retete

RETETA | Friptură de vită cu ciuperci

Ingrediente:

1 kg pulpă de vită
200 g slăninuţă afumată
400 g ciuperci
2 cepe
2-3 linguri ulei
1 lingură boia ardei iute
1 lingură boia ardei dulce
200 g pastă tomate
250 ml vin
sare
piper

Mod de preparare:

Tai cubuleţe slăninuţa afumată, iar jumătate din ea o pui la călit într-o oală cu ulei împreună cu ceapa tocată. Cureţi carnea de pieliţe, o legi cu aţă şi o pui în oală.
pasul 1

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, torni vinul, adaugi boiaua, pasta de tomate şi pui peste oală un capac. Dai oala la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
pasul 2

Căleşti într-o tigaie restul de slăninuţă, şi când este uşor rumenită pui ciupercile curăţate şi tăiate în patru. Scoţi oala de la cuptor şi strecori sosul.
pasul 3

Pui înapoi în oală carnea şi sosul, peste care adaugi ciupercile şi slăninuţa. Mai dai la cuptor 5 minute. Serveşti alături de cartofi copţi.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page