Retete

RETETA | Tort – ecler cu banane

Ingrediente:

Pentru tort
  • 420 g biscuiți graham cu scorțișoară
  • 110 g budincă de vanilie
  • 590 ml lapte
  • 340 ml frișcă lichidă bătută
  • 6 banane proaspete tpiate în felii subțiri
Pentru glazură
  • 220 g zahăr pudră
  • 60 ml lapte
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare: 

Într-un bol mediu combină budinca de casă  cu frișca, amestecă bine și lasă deoparte.

Pe fundul unei tăvi pune un strat de biscuiți.  Sigur va fi nevoie să rupi câțiva ca să încapă cum trebuie, nu-ți face griji dacă se suprapun.

Toarnă jumătate din crema de budincă peste biscuiți și pune și jumătate din cantitatea de banane feliate.

Urmează încă un strat de biscuiți și restul de cremă de budincă și de banane.

Pune ultimul strat de biscuiți deasupra.

Într-un bol mic, freacă ingredientele pentru glazură până obții un rezultat omogen și cremos. Toarnă încet glazura peste ultimul strat de biscuiți.

  • Dacă nu îți place glazura de scorțișoară, poți face una de cacao, pur și simplu înlocuind cele 2 lingurițe de scorțișoară cu 2-3 de cacao.

Dă la frigider desertul pentru cel puțin 4 ore. Poți să îl lași chiar și peste noapte.

Poți ține tortul cel mult 3 zile de când l-ai băgat la frigider prima oară.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page