Retete

RETETA | Înghețată de mentă

Ingrediente:

  • 200 ml frisca
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1 praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sirop de menta, dupa gust
Pentru decor:
  • căpşune
  • frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

1. Se pun într-o craticioara, la foc mic, galbenusurile, un praf de sare, 100 g zahar si se amesteca încontinuu. Când a început sa fiarba, se lasa sa dea în câteva clocote, se opreste focul si se lasa la racit.

2. Separat, se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul tos, cel vanilat si se bat în continuare înca 10 minute. În alt bol, se bate frisca cu un pliculeţ de zahar vanilat. Se amesteca apoi cu celelalte doua compoziţii.

3. În crema obţinuta, se pune siropul de menta. Amestecul se toarna în cutii si se baga la congelator, aproximativ 4 ore.

4. Îngheţata se serveste ornata cu frunzuliţe de menta si capsuni.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page