Sport

SPORT | Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Simona Halep, ocupanta locului cinci în clasamentul WTA, a câştigat, luni, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3, partida disputat împotriva lui Madison Keys din SUA, clasată pe locul 9 în ierarhia mondială.

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Primul set s-a dovedit a fi unul echilibrat, cele două sportive reuşind să-şi câştige serviciul până la scorul de 4-4. La acest scor, Simona a reuşit un break, lobând-o pe Keys după un schimb lung de mingi. Imediat, însă, jucătoarea din SUA a reuşit să câştige pe seriviciul Simonei, iar, în cele din urmă, setul a ajuns la tiebreak. În final, Keys şi-a trecut în cont setul, scor 7-6.

Actul secund a debutat cu un break al jucătoarei din SUA, scorul ajungând chiar la 2-0 pentru Keys, dar Simona Halep a reuşit să revină şi să egaleze la 2. Apoi, a început o serie de game-uri în care cele două jucătoare nu au făcut greşeli la serviciu, până la scorul de 5-4. Simona a reuşit break-ul în ultimul game şi a egalat situaţia la seturi, scor 1-1.

În setul decisiv, ca urmare a unor probleme musculare a lui Keys, Simona a reuşit un break la scorul de 3-2 în favoarea sa, şi a completat seria cu un game câştigat pe propriul serviciu ducând scorul la 5-2. În final, după un game câştigat de Keys, Halep s-a impus, scor 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Pentru calificarea în sferturile turneului, sportiva din România va încasa 312.500 de euro şi 430 de puncte WTA. În turul următor, Halep va evolua împotriva lui Angelique Kerber din Germania, cea care a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 49 WTA, după 64 de minute de joc. În întâlnirile directe, Halep o conduce pe Kerber, scor 3-1, singura victoria a sportivei din Germania înregistrându-se la meciul de Fed Cup, disputat în aprilie la Cluj-Napoca.

Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale de 13.570.000 de euro.

Sursa: mediafax.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page